Budownictwo i architektura : S Lund Emerytura Community Second Prize Winning Proposal / Henning Larsen Architects

Dzięki uprzejmości Henninga Larsena Architekci Umieszczona w jednej z najbardziej prestiżowych lokalizacji w Kopenhadze, druga zwycięska propozycja dla Społeczności Emerytalnej S.
Lund autorstwa Henninga Larsen Architects została zaprojektowana jako jeden duży, ciągły element konstrukcyjny.
Ich projekt nawiązuje bliskie dialogi z otaczającymi budynkami i tworzy proste, łatwo dostępne przestrzenie przestrzenne.
zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
Włączając również nowe centrum opieki dziennej, projekt uwzględnia cechy mieszkańców.
poprzednie domy w nowej społeczności emerytalnej oparte na wartości i dobrobycie, bezpieczeństwie i relacjach społecznych.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Lokalizacja projektu znajduje się w tętniącej życiem przestrzeni miejskiej pomiędzy jeziorami Kopenhagi z jednej strony a dynamiczną ulicą Ryesgade na drugą.
Nieinstytucjonalne mieszkania, atrakcyjne, jasne przestrzenie i tarasy w bujnych, zielonych przestrzeniach zewnętrznych to kluczowe cele.
Starszy dom to dom.
Mieszkańcy mieszkają tam przez 365 dni w roku, a wielu mieszkańców nie jest w stanie zbyt wiele ominąć.
Wymaga to przytulnych przestrzeni i znaczących działań.
Dzięki uprzejmości Henning Larsen Architekci Przestrzenie ogrodowe dają możliwość wykonywania prostych czynności, które wymagają obecnie przygotowania.
W ten sposób środowisko rekreacyjne jest kontynuowane w przestrzeni zewnętrznej, co nie stawia wymagań użytkownikom.
Niektórzy mieszkańcy dużo chodzą i potrzebują powodu, aby zatrzymać się i zwiedzić; inni nie są w stanie chodzić bardzo daleko i potrzebują inspiracji nawet na krótkim spacerze.
W związku z tym wniosek wprowadza zróżnicowany wybór przestrzeni zewnętrznych, zarówno w bezpośrednim związku z budynkiem, jak i w ogrodzie.
szeroki wachlarz terenów rekreacyjnych, a także duże i małe tarasy o różnym nasłonecznieniu i cieniu, widoki i zmysłowe bodźce.
Dzięki uprzejmości Henning Larsen Architects S.
Lund oferuje miejsce dla jednostki, a jednocześnie oferuje różnorodne działania, które stymulują ciało i duszę oraz pomagają mieszkańcom w utrzymaniu, a może odzyskaniu umiejętności.
S.
Lund oferuje godne przejście od samowystarczalności do coraz bardziej potrzebującej opieki.
Dzięki uprzejmości Henning Larsen Architekci Architekci: Henning Larsen Architekci Lokalizacja: Ryesgade, Kopenhaga, Dania Współpracownicy: BBP Architekci i architekci Ole i Jytte Andersen Zespół w Henning Larsen Architekci: Lars Steffensen (odpowiedzialny partner), Martin Stenberg (główny projektant), Mikkel Eskildsen , Rafel Crespo, Chenqi Jia, Charlotte S.
Derhamn Nielsen, Peter Dahlsgaard Nielsen, Christian Schj.
Ll, Grace Xu, Martin Vraa Nielsen, Jakob Str.
Mann-Andersen, L.
Rke Bjerre Architekt krajobrazu: Schul Landscape Architects Inżynierowie: Henrik Larsen Consulting Engineers and Hundsb.
K og Henriksen Consulting Engineers Rodzaj zlecenia: Finalista w zaproszonym, międzynarodowym konkursie Klient: KAB Gross Powierzchnia: 38.500 m2
[patrz też: maszyny pakujące, płyta ortotropowa, kolor dachu i elewacji wizualizacja ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: Domy z drewna kolor dachu i elewacji wizualizacja płyta ortotropowa